SCCM 2012 R2 PXE boot error: Could not find boot image

By | October 16, 2015

This post is more of a reminder for myself however I thought I would share it just in case anyone else experiences the same issue.  I was playing around in my lab today working on a new Task Sequence to deploy Windows 10.  I created a new Boot Image and imported it into SCCM remembering to distribute the content to my DP.  The first attempt at PXE booting just hung on the Contacting Server….
Jumping into troubleshooting mode I first checked the SMSPXE.log file on my site server and  saw the message “could not find boot image”:

pxe-error-message

I knew that I had distributed the boot image to my DP and could see that it had completed successfully.  The the penny dropped, I’d forgot to tick an important check box on the Data Source tab of the boot image properties dialog box.  Once checked and after waiting for a few minutes I was able to pxe boot again.  Here is a screen shot of the setting:

pxe-enabled-dp

4 thoughts on “SCCM 2012 R2 PXE boot error: Could not find boot image

  1. Rob Eglinsdoerfer

    Thank you for this information. I was pulling my hair out trying to figure this out. Th Odd thing is that it was working without the box checked. I swapped out my WIM file in my task sequence and it stopped working till I checked this box.

    Reply
  2. Curtis Wright

    Lol thanks for this, I’m a dumbass. I fancy myself pretty saavy with SCCM and I still made this mistake today.

    You the man (or woman).

    Reply

Leave a Reply to Crispin Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *